Boşanma hukuku alanında 15 yıllık çalışmalarım sonucunda edindiğim deneyimce, müvekkillerime üstün kalitede en etkili sonucu sağlamak amacıyla hukuki destek ve dava takip hizmeti sunmaktayım. Bana boşanma ile iligli danışmak için dilediğiniz zaman 0530 087 80 59 nolu hattımdan ulaşabilirsiniz.
Boşanma Avukatı olarak Bu Kapsamda;
Açılması ve takibi hizmetleri vermekteyim.
Boşanma davası açılması sırasında dikkat edilmesi gerekenler;
Tüm bu sorularınız için istediğiniz zaman şahsi numaram olan 0530 087 80 59 numaralı hattan bana ulaşabilirsiniz.
Süreci organize edebilmek adına hangi boşanma türünü tercih edeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi olarak boşanacaksınız?
Eşinizle tüm şartlarda anlaşıyorsanız anlaşmalı olarak boşanabilirsiniz. Eşiniz ile anlaşamamanızın sebeplerini açıklayıcı şekilde ileri sürerek, aile Mahkemelerine boşanma dilekçenizi vererek boşanma davanızı açabilirsiniz.
İki taraf da boşanmayı isterse mahkeme süreci uzatmadan anlaşmalı olarak tarafları kısa sürede boşar. Boşanma nedenleriniz açıklanmışsa hakim boşamayı kısa zamanda gerçekleştirir.
Boşanma davanız sırasında hakim tarafların anlaşamamaları ile ilgili sunulan sebeplerin araştırılarak incelenmesini talep edebilir.
Boşanma dilekçesi direkt olarak veya vekalet verilen bir boşanma avukatı aracılığı ile mahkemeye verilir. Mahkeme boşanma dilekçesini gözden geçirerek, boşanma nedenine bakarak bildiri gönderir. Boşanma nedeninin araştırılmasını isteyebilir. Mahkeme yoğunluğuna göre, yakın ya da ileri bir zamanda mahkeme günü belirlenir.
Anlaşmalı boşanmada tarafların duruşmaya avukatları olsa dahi katılması gerekir.
Kural olarak boşanma davasını kusurlu olduğunu düşünmeyen tarafın açması gerekir.
Çocukların Velayeti Kimde Kalır?
Genellikle, 18 yaşın altındaki çocukların velayeti annede kalır. Ama anne babaya velayet hakkını bırakmayı kabul etmişse çocukların velayeti babada bırakılabilir. Yine annenin "haysiyetsiz hayat sürdüğü, psikolojik rahatsızlıklarının bulunduğu, çocuklara yönelik şiddet uyguladığı" gibi nedenlerin tespit edilmesi durumunda da velayet babaya bırakılabilir.
Mallar Nasıl Paylaşılır?
Evlilik içerisinde 1 Ocak 2002 tarihinden sonra edinilen mallar edinilmiş mal rejimine tabidir.Boşanma davası açılıp kesinleştikten sonra üzerinde kalmaya devam eder ama dava tarihi sonrasında hesaplanan bedelin yarısı karşı tarafa tazminat olarak ödenir.
Boşanma davanızı açarken kendiniz için yoksulluk nafakası çocuklarınız için ise velayetin kendinize verilerek iştirak nafakasına hükmedilmesini talep edilebilirsiniz. Boşanma davanız devam ederken mahkemece tedbir nafakasına hükmedilebilir.
Çocuklar için hükmedilen tedbir nafakası ise boşanma kararı kesinleştikten sonra İŞTİRAK NAFAKASINA dönüşür.
Boşanma davası devam ederken nafaka ve tazminat talep edilmemişse boşanma kararının kesinleştiği tarihten itibaren BİR YIL içerisinde nafaka ve tazminat davası açılabilirsiniz.
-Davayı Hangi Mahkemede Açmalısınız?
Boşanma davası, sizin veya eşinizin ikametgahının bulunduğu yer Aile Mahkemesinde, aile mahkemesi bulunmayan yerlerde ise Asliye Hukuk Mahkemesinde açabilirsiniz.
-Boşanma Davasını Kimin Açtığı Önemli Mi?
Önemli değildir. Önemli olan iddialarınızı tanık ve delillerle kanıtlayabilmektir.
-Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Anlaşmalı boşanmada bir Anlaşmalı Boşanma Protokolü hazırlanır ve yine bu doğrultudaki iradelerinizi hakim huzurunda bizzat beyan etmeniz ile tek celsede boşanmanıza karar verilir. 1 yılını doldurmamış evliliklerde anlaşmalı boşanma mümkün değildir.
-Boşanma Davası Ne Kadar Sürer
Bu süreç mahkemelerin çalışma yoğunluğuna ve dosyadaki delil durumuna göre değişir. Genel olarak anlaşmalı boşanma tek celsede; çekişmeli boşanma ise en iyi ihtimalle 5-6 celsede tamamlanabilmektedir.